Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen, die het Vroonermeer Team voor u heeft verzameld.


U kunt zich inschrijven bij de ontwikkelaar VBM Ontwikkeling.

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd of verkocht.  Voor de kavels in fase 4B kunt u zich inschrijven bij VBM Ontwikkeling

Bij de start verkoop van een deelgebied/fase wordt bekend waar de vrije kavels en woningen komen.

In het woningbouwgebied Vroonermeer Noord komen geen woonwagens. De gemeente Alkmaar is voornemens 8 woonwagenstandplaatsen te realiseren op de " Vroonermeer Driehoek" aan de Jacques Perkstraat gecombineerd met andere bebouwing. Voor de “Driehoek” is nog geen bestemmingsplan opgesteld.

http://alkmaar.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=464390/type=pdf/7._Commissievoorstel.pdf

https://pers.alkmaar.nl/169547-new-campaign-november-01-2018

Aan de zuidzijde van de wijk, vanaf de rotonde De Keesman/Kruissloot gelijk links. De plannen voor de school worden op dit moment uitgewerkt.

Nee, er komen geen winkels/supermarkt in de Vroonermeer Noord. Winkelcentrum De Mare heeft een uitgebreid winkelaanbod. Sint Pancras heeft een aantal kleinschalige voorzieningen.

De woningbouw is in volle gang. Fase 1, 2 en 3 zijn klaar en bewoond. Fase 4 is volop in aanbouw. De voorlopige planning is dat de wijk dan in 2023 geheel klaar zal zijn.

Vooralsnog niet, bij het sluiten van de nieuwe openbaar vervoersconsessie wordt dit meegenomen. Een kleine 200 meter vanaf de zuidelijke rotonde is een bushalte naar het centrum/ station Alkmaar-Noord.

Wist u dat het uit het hart van de wijk maar 10 minuten fietsen is naar het station Alkmaar Noord?

Aan de zuidzijde via De Keesman/ Kruissloot, aan de noordzijde via De Helling.