Eerste sleutels in Vroonermeer-Noord overhandigd

Op maandag 21 november werden de allereerste bewoners verwelkomd van Vroonermeer Noord, de nieuwste wijk van Alkmaar. ‘s Ochtends om 8.30 uur overhandigde wethouder Pieter Dijkman (VVD) de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis aan de Potakker. De woning is er een uit een serie van 13 die zijn ontwikkeld door Scholtens Projecten uit Wognum.

De eerste bewoners van Vroonermeer Noord zijn Robby Schellevis en Kelly Bakker en hun zoon Senn. Robby, Kelly en de 5-jarige Senn wonen al in Alkmaar en zijn enthousiast over hun nieuwe plek:  ‘Het plan sprak ons enorm aan. Het is groen en ruim opgezet. We wonen dicht bij de stad en het strand. We hadden altijd al de wens om een nieuwbouwwoning te kopen met een garage. We dachten: ‘We schrijven ons in en zien wel hoe het loopt!’ En zo is het gekomen’. We zijn hartstikke trots om de eerste te zijn. Nummer 1 die de sleutel krijgt. Hoe vaak gebeurt dat?’

Vroonermeer-Noord ligt op de grens van de gemeenten Alkmaar en Langedijk. De wijk vormt de overgang van de stad Alkmaar naar landelijk gebied en het dorp Sint-Pancras. De wijk kenmerkt zich door een grote waterplas, een openbaar wallenlandschap met ruimte om te spelen en huizen geïnspireerd op de ontspannen sfeer van het Noord-Hollandse dorp.

Eind 2015 is gestart met de grondwerkzaamheden voor het bouwrijp maken van het gebied met uiteindelijk een totaal van ca. 730 koop- en huurwoningen. Medio maart  2017 komen de volgende 50 woningen in de verkoop. De volgende 18 woningen worden in de zomer van 2017 opgeleverd.