Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen, die het Vroonermeer Team voor u heeft verzameld.


U kunt zich inschrijven voor een woning door op het actuele aanbod danwel de button van de ontwikkelaars VBM Ontwikkeling, BPD Ontwikkeling, Ooms Bouw en Ontwikkeling en Scholtens Groep te klikken. Koopappartementen komen in dit project niet beschikbaar.

Voor huurappartementen/woningen loopt de inschrijving via Kennemer Wonen/ Stichting Woonwaard

Er zijn huurappartementen gepland aan de zuidkant van de wijk, rondom de school en aan De Helling , de noordzijde van de wijk.

Door regelmatig op deze site te kijken bij het actuele aanbod of zich in te schrijven bij een van de ontwikkelaars of woonstichtingen.

Bij de start verkoop van een deelgebied/fase wordt bekend waar de vrije kavels en woningen komen.

In het woningbouwgebied Vroonermeer Noord komen geen woonwagens. De gemeente Alkmaar is voornemens 8 woonwagenstandplaatsen te realiseren op de " De Vroonermeer Driehoek" aan de Jacques Perkstraat gecombineerd met andere bebouwing. Voor de “Driehoek” is nog geen bestemmingsplan opgesteld. In de gemeenteraadscommissie is in november 2012 voor het laatst gesproken over "De Vroonermeer Driehoek".

http://alkmaar.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=464390/type=pdf/7._Commissievoorstel.pdf

Aan de zuidzijde van de wijk, vanaf de rotonde De Keesman/Kruissloot gelijk links. De school wordt naar verwachting in 2018 in gebruik genomen.

Nee, er komen geen winkels/supermarkt in de Vroonermeer Noord. Winkelcentrum De Mare heeft een uitgebreid winkelaanbod. Sint Pancras heeft een aantal kleinschalige voorzieningen.

Wanneer de wijk exact af zal zijn is nu moeilijk aan te geven. Begin 2016 is aangevangen met het bouwrijp maken van de eerste fase van de Vroonermeer Noord en zoals het er nu naar uitziet zullen de eerste woningbouwprojecten medio 2016 in aanbouw worden genomen.

Vooralsnog niet, bij het sluiten van de nieuwe openbaar vervoersconsessie wordt dit meegenomen. Een kleine 200 meter vanaf de zuidelijke rotonde is een bushalte naar het centrum/ station Alkmaar-Noord.

Wist u dat het uit het hart van de wijk maar 10 minuten fietsen is naar het station Alkmaar Noord?

Aan de zuidzijde via De Keesman/ Kruissloot, aan de noordzijde via De Helling.